Kotleciki z bakłażana

Kotleciki z bakłażana

Kotleciki z bakłażana

Bakłażan pomimo swojej gąbkowatej konsystencji jest bardzo smacznym i sycącym warzywem. Zrobiłam z niego po prostu zwykłe kotleciki. Pokroiłam w plastry i panierowałam w jajku i bułce tartej jak kotlety. Bakłażana można doprawić dowolnymi przyprawami, ja wybrałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. składniki: 3 nieduże bakłażany, moje miały po ok 350 g sól suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 4 jajka bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Bakłażany dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.