Zaprawa korzenna przydatna w każdej kuchni.

Zaprawa korzenna przydatna w każdej kuchni.

Zaprawa korzenna przydatna w każdej kuchni.

Składniki : 1 laska wanilii 1 g goździków 2 g mielonej gałki muszkatołowej 3 g świeżego korzenia imbiru 3 g kory cynamonowej 150 ml spirytusu 60 % Sposób wykonania :   W anilię pokrój na małe kawałki, imbir drobno posiekaj, korę cynamonu i goździki utłuc np. w moździerzu. Wszystkie przyprawy wrzuć do słoja, zalej spirytusem, wymieszaj drewnianą łyżką lub poprzez wstrząśnięcie słojem. Słój szczelnie zamknij wieczkiem i odstaw na dwa tygodnie. Pamiętaj, aby co drugi dzień zamieszać zawartość słoja np. poprzez ws... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.