prawdziwki w zalewie słkodko-kwaśnej...

prawdziwki w  zalewie słkodko-kwaśnej...

prawdziwki w zalewie słkodko-kwaśnej...

Składniki: prawdziwki świeże 8 kg, woda do drugiego gotowania 3 litry zalewa: cebula 6 sztuk średnie, cukier 1,5 szklanki, liście laurowe 10 sztuk, pieprz ziarnisty 1 opakowanie, gorczyca 4 łyżki, sól 2 łyżki, ocet 10% 1 szklanka, woda 4 litry Prawdziwki oczyścić z igliwia, pokroić większe na grzyby na kawałki do garnka, zalać wodą i tylko zagotować i wodę wylać z grzybami na durszlak, opłukać wodą zimną, wyspać do garnka, wlać wody do zakrycia grzybów i gotować z 20 minut. Grzyby wylać na durszlak umieszczo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.