Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka

Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka

Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka

Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Gołęczyna, gmina Pilzno, powiat dębicki Niedawno proponowałam Wam surówkę z pora i zielonych ogórków. Dzisiaj mam równie nietypowy przepis. Tym razem są to zielone ogórki z jabłkiem i korzeniem selera. Surówka jest łagodna i świeża, doprawiona odrobiną soku z cytryny, solą i cukrem. Przepis Pani Marii Falarz z Gołęczyny pochodzi z publikacji „Pilźnieńskie smaki. Przepisy kulinarne”, wydanej przez Dom Kultury w Pilźnie. Surówka z selera, ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.