Rydze w śmietanie

Rydze w śmietanie

Rydze w śmietanie

Przepis na : obiad

To danie przyrządzałam nie tylko z myślą o obiedzie, ale również o zapakowaniu go do odgrzania w pracy. Użyłam do niego różnych części rydzów, w tym trzonki pozostałe z usmażonych kapeluszy podanych na surówce z fenkuł u. Składniki : ok. 300 g świeżych rydzów cebula natka pietruszki (3 gałązki) 4 łyżki śmietany sól pieprz olej do smażenia Rydze pokroić na kawałki (wielkość zależna od upodobań). Rydze opłukać na sicie i obgotować ok. kwadransa. Wsypać łyżeczkę soli, gdy woda zacznie wrzeć. Zmniejszyć wtedy moc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pieczarki, surówka, obiad, do pracy, penne, kasza, ryż, sałatka, sałatki, lunch box, sałatka z ryżem, pieczarki z ryżem, ryż smażony, sałatki do pracy, sałatka do pracy, sałatka do obiadu, pieczarki do obiadu, sałatka wegetariańska

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.