Jak długo kisi się kukurydza? Jak długo kisi się kukurydza? W dzisiejszym artykule przyjrzymy się tematowi kiszenia kukurydzy i dowiemy się, jak długo ten proces trwa. Kiszenie jest popularną metodą przechowywania żywności, która pozwala zachować jej świeżość i wartości odżywcze przez dłuższy czas. Kukurydza, ze względu na swoje właściwości i smak, jest często kiszona i wykorzystywana w różnych potrawach. Proces kiszenia kukurydzy Kiszenie kukurydzy to proces fermentacji, w którym naturalne bakterie obecne na... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.