Calzone czyli złożona pizza. :) Ta popularna włoska przekąska była dziś u mnie serwowana na obiad. :) Nadzienia calzone mogą być, podobne jak w przypadku pizzy, różne. Ja wybrałam jedną z najprostszych wersji. Dodałam do środka mozzarellę, szynkę, pomidorki suszone i starty ser. Efekt? Powiem tylko tyle, że to był bardzo smaczny obiad.. Ale takie obiadki to tylko w wolne soboty. ;) Calzone{4 porcje} Temperatura piekarnika: 210oC | Czas pieczenia: ok. 20 min. Ciasto {wg przepisu na calzone w książce "Wypiek... czytaj dalej...
ja i moja rodzinka też lubimy calzone, często je więc robię, a dobór nadzienia nie ma końca :-)pozdrawiam :-)
Ja robiłam pierwszy raz, ale na pewno przepis powtórzę. :)
widzę ,że polecasz to i ja spróbuje :)rzeczywiście prezentują się bardzo smacznie :)
Wygląda bardzo smacznie, a to nadzienie z pomidorkami i mozzarellą super! Pozdrawiam, Olinka - Smakowy Raj
Dziękuję, a ja już myślę jakim nadzieniem nadziać calzone następnym razem. ;)