W diecie wegetariańskiej chyba najbardziej wymagający jest czas przygotowywania posiłków. Dziś mam zatem przepis, który tego czasu nie wymaga zbyt dużo. W zamian mamy pyszny posiłek, którym nie pogardzi nawet mięsożerca, a dzieci będą ślinić się na sam widok. Składniki (na 3-4 porcje): kalafior 2 jajka 2 łyżki tartego sera długo dojrzewającego (np. Rubin, Grana padano) pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki ostrej papryki w proszku bułka tarta sól olej do smażenia Kalafior podzielić na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)