Kurka z kurkami pachnąca lasem

Kurka z kurkami pachnąca lasem

Kurka z kurkami pachnąca lasem

A właściwie kurczak z kurkami i na dodatek z pieczonymi ziemniaczkami - pyszności po prostu ! Jak komu za ciężko czy za tłusto to proszony jest uprzejmie o zamknięcie posta i odwiedzenie bloga w innym terminie. Sałatki też tu bywają :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, kurki, pieczenie, grzyby, mięso, sałatki, kurczak, sałatka, kurczak pieczony, mięsa pieczone, smaczna sałatka, smaczna sałatka, sałatka z kurczakiem

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
30-ileś, 23 sierpnia 2013 14:05:46

o rany... ja też chcę :D , a u mnie dziś na obiad frytki z piekarnika, ehhhh

paola, 23 sierpnia 2013 14:11:46

Izo, już zanotowałam, bo kocham Twoją kurkę na placyku ;) i grzybki.Mam tylko pytanie: nie cierpię i nie ścierpię tymianku. Co mogę kurakowi i kurkom dorzucić w zamian, tak żeby pasowało smakowo?

Iza Kulińska, 23 sierpnia 2013 14:17:42

ojej, jako miłośniczka tymianku nie wiem jak można go nie cierpieć ! ale rozumiem :) po prostu go pomiń, jest pieprz ziołowy, jest rozmaryn więc to powinno wystarczyć :) możesz dać troszkę majeranku jeśli lubisz, nie za dużo, ale też pasuje

Marta Mmammama, 23 sierpnia 2013 15:30:37

Wygląda pięknie. W sam raz na zbliżający się niedzielny obiad dla rodziców i teściów. Do tego sałatka z kapustą pekińską i sosem jogurtowym... mniami :) :) Pyzo, dzięki za super inspirację :)

Marta Mmammama, 23 sierpnia 2013 15:32:12

Nie chcę, żeby to zabrzmiało głupio, ale nie jestem wytrawną grzybiarką....sezon na kurki jeszcze trwa?

Iza Kulińska, 23 sierpnia 2013 16:01:04

Marta, nie ma głupich pytań ! o kurkach pisałam bardziej szczegółowo w specjalnym poście - http://smacznapyza.blogspot.com/2013/06/kurki-pieprznik-jadalny.html . Rosną od czerwca do października a czasami nawet listopada

Iza Kulińska, 23 sierpnia 2013 16:01:26

bardzo proszę :)

NG, 23 sierpnia 2013 21:53:31

Zawsze u Ciebie coś pysznego - kurki są wspaniałe z kurką :)

Karmel-itka., 23 sierpnia 2013 22:29:17

jeju, Pyza, ta Twoja kurka z kurkami wygląda szałowo!

Iza Kulińska, 23 sierpnia 2013 22:32:30

to prawda - zgrany duet :)

Iza Kulińska, 23 sierpnia 2013 22:33:41

a jaka dobra była !

Marta- Taste Eat, 23 sierpnia 2013 22:56:35

O matko, jaki boski obiadek! Wygląda po prostu nieziemsko, super!

Małgorzata Palczewska, 24 sierpnia 2013 01:03:29

Talerz przepyszności. Wygląda pięknie, kolorowo i aromatycznie. Co tam kalorie.

paola, 25 sierpnia 2013 10:46:09

No tak mam, że mi posmak nie leży wyjątkowo. Mam to tylko z tymiankiem. U kogoś zjem i pizzę, i sos pomidorowy zatymiankowany. Ale kiedy mogę wybierać: to zero, ZERO tymianku. Ten typ tak ma ;) Lubi świeży rozmaryn i oregano, za bazylią pójdzie na koniec świata, a za fioletową o kilometr dalej ;) Zabłądzi przy szałwii. I mięcie przy soczewiczance.Tylko z tym tymiankiem... Nie przeńdę.

Iza Kulińska, 25 sierpnia 2013 12:49:48

tak bywa - każdy ma swój smak i preferencje :)

Anonymous, 7 stycznia 2014 22:51:43

O nie !! Ten obiad wygląda tak, że nawet w restauracji takiego nie widziałam, tylko na zdjęciach w książce kucharskiej! Jejku. Jak tylko będą kurki to uczynię to w mojej kuchni i zaproszę tłumy ludzi na obiad ! :)

Iza Kulińska, 8 stycznia 2014 17:00:54

tłumów nie zapraszaj bo wszystko Ci zjedzą :D

Anonymous, 19 marca 2014 18:13:38

Witam chciałam zrobić na niedzielę tą potrawę ale mam mrożone kurki czy mogą być?z góry dziękuję za odp.Pozdrawiam Kasia

Iza Kulińska, 20 marca 2014 10:22:32

Kasiu, mogą być kurki mrożone. Mam nadzieję, że nie zgorzkniały co niestety mrożonym kurkom czasami się zdarza.... Wrzuciłabym je na patelnię zaraz po wyjęciu z zamrażarki i od razu smażyła aż się rozmrożą - tak żeby cały sok, smak, został w daniu

Anonymous, 21 marca 2014 20:16:49

Bardzo dziękuję za odpowiedz i dobrą radę pozdrawiam Kasia