Sałata polska – sałatka ziemniaczana

Sałata polska – sałatka ziemniaczana

Sałata polska – sałatka ziemniaczana

Sałata polska to w przedwojennej Polsce sałatka ziemniaczana. Przepis na nią znalazłam w 366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska Marii Gruszeckiej, oraz w kuchni oszczędnej Heleny Pedenkowskiej. 1 kg ziemniaków sałatkowych (typ kulinarny A), 2 jajka ugotowane na twardo, 2 średnie cebule, pęczek szczypiorku, 2 – 3 łyżki kaparów, 2 żółtka (pamiętajmy o sparzeniu jajek przed rozbiciem), 5 łyżek bardzo dobrej oliwy*, ocet winny (u mnie ocet naturalny z kwiatów czarnego bzu  Specjały spod Strzechy ) sól, Ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję