Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem - kuchnia podkarpacka W kuchni podkarpackiej nie brakuje oryginalnych przepisów, których nie spotka się nigdzie indziej. Mam wrażenie, że surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem jest jednym z nich. Danie, którego podstawowym składnikiem jest cebula, to danie dla koneserów - trzeba ją lubić w surowej postaci, by danie docenić. W surówce ostrą cebulę równoważy słodko-kwaśne chrupiące jabłko, a jej intensywny smak nieco neutralizuje śmietana z natką pietruszki i koperkiem. M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję