Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem – kuchnia podkarpacka

Surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem - kuchnia podkarpacka W kuchni podkarpackiej nie brakuje oryginalnych przepisów, których nie spotka się nigdzie indziej. Mam wrażenie, że surówka z czerwonej cebuli z jabłkiem jest jednym z nich. Danie, którego podstawowym składnikiem jest cebula, to danie dla koneserów - trzeba ją lubić w surowej postaci, by danie docenić. W surówce ostrą cebulę równoważy słodko-kwaśne chrupiące jabłko, a jej intensywny smak nieco neutralizuje śmietana z natką pietruszki i koperkiem. M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.