Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp.
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp.
Pasta z nóżek grzybowych – do zapiekanek, pizzy, pasztecików, zupy, sosów itp. Zazwyczaj odcinam nóżki od grzybów i wykorzystuje same kapelusze. Marynuje je w zalewie octowej, smażę, mrożę lub suszę. Z nóżek grzybowych natomiast przygotowuje pyszną, aromatyczną pastę, która świetnie sprawdza się jako nadzienie do pierogów, krokietów, zapiekanek, pizzy, pasztecików, oraz jako dodatek do zup i sosów. Pastę robi się łatwo i szybko, jednak trzeba ją pasteryzować trzykrotnie aby grzyby nam się nie zepsuły, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, pasta, pasty, zupa, zapiekanki, zapiekanka, ciasto na pizze, sosy, pizza , mielone, paszteciki, pierogi, cukinia, ogórki, zupa grzybowa, sałatka, sałatki, gyros, krokiety, sos do pizzy, przetwory, sałatka gyros, zapiekanka z cukinii, cukinia na zimę, prosta zupa, pizza na patelnie, szybka sałatka
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz