W święta na stołach królują z reguły ciężkie potrawy. Po wigilijnym przejedzeniu stawiam na świąteczne śniadanie na zielono. Warzywa to podstawa mojej kuchni, i musi być kolorowo na talerzu. 2 garście roszponki 1 marchewka ugotowana 6 jajek 6 oliwek czarnych natka pietruszki śledziki w sosie pomidorowym 2 łyżki orzechów włoskich 5 pomidorków koktajlowych 6 kulek mozzarella sól, pieprz sos vinaigrette 2 bułki masło klarowane ogórek zielony Jajka gotuję na twardo. Obieram i odcinam, górę i dół każdego jajk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...