Przepis na : kolacja
Składniki: -2 ząbki czosnku -100 g krewetek -1 mała czerwona cebula -2-3 łyżeczki soku z limonki -szczypta papryczki chilli -1 awokado -4 szt. rzodkiewki -mała bagietka -1/2 pęczka kolendry świeżej lub ewentualnie 1 łyżka suszonej Przygotowanie: Cebulę i 1 ząbek czosnku obieramy, wszystko drobno siekamy. Krewetki myjemy, osuszamy i smażymy na maśle lub oliwie, aż się zarumienią. Ściągamy z patelni i grubo siekamy. Mieszamy z chili, cebulą, czosnkiem i sokiem z limonki, doprawiamy solą i szczyptą chil... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...