Przepis na : deser
Składniki : – 250 g mąki pszennej – 1 jajko – 50 g cukru pudru – 100 g masła – 1 łyżka lodowatej wody Nadzienie – 220g białej czekolady – 2 łyżki kremu pistacjowego – 100 g śmietany 36 % – 3-4 łyżki konfitury z malin dodatkowo do dekoracji – garść pokrojonych drobno pistacji –kilka pokruszonych płatków róż – maliny – kuleczki z białej czekolady Przygotowanie: Przygotowujemy formę o wymiarach (35cm x 11cm) na mazurka. Formę smarujemy tłuszczem. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, wodę i mąkę. Połączyć... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...