Ogórki w curry

Ogórki w curry

Ogórki w curry

Z pewnością są tu wielbiciele ogórków w zalewie curry. Zalewa jest lekko słodka, kwaśna dzięki dodatkowi octu i bardzo aromatyczna, dzięki temu, że dodajemy dość sporą ilość przyprawy curry. Przygotuj ogórki w sezonie letnim, wtedy kiedy są świeże i dostępne. Będą doskonałe do jedzenia w zimę, wtedy chętnie wszyscy sięgną po słoiczek i podzielą się z domownikami. Te ogórki będą doskonałym dodatkiem do kanapek czy obiadów. Lubisz robić deski z przekąskami? Do tego też nadadzą się idealnie, tak samo ja do sałatek, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.