Idealny biszkopt kakaowy

Idealny biszkopt kakaowy

Idealny biszkopt kakaowy

Idealny biszkopt kakaowy Zwany także biszkoptem „rzucanym” bo zaraz po upieczeniu trzeba nim rzucić o podłogę z wysokości około 30 centymetrów. Biszkopt świetnie wyrasta, jest równiutki, ponieważ po wystudzeniu przewracamy go „do góry dnem”, dzięki czemu obie strony stają się idealnie płaskie. Łatwo podzielny, spokojnie możemy go przeciąć na cztery lub pięć blatów. Z moich obserwacji stwierdzam jednak, że biszkopt kroi się dużo łatwiej na drugi dzień po upieczeniu.     Składniki: 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, tort, torty, sałatka, przekąski, sałatki, obiad, danie jednogarnkowe, przystawki, ciasteczka, ciasto kakaowe, ciasto czekoladowe, czekoladowe ciasteczka , sałatka imprezowa, salatka z jajkiem, ciasteczka swiateczne

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.