Fasola w sosie pomidorowym po grecku

Fasola w sosie pomidorowym po grecku

Fasola w sosie pomidorowym po grecku

Fasola, jak i inne warzywa strączkowe są w Grecji bardzo popularne (szczególnie na północy kraju), a to głównie ze względu na fakt, że grecka dieta w znacznym stopniu jest wegetariańska. Strączki doprawiane ziołami, pomidorami i cebulą, nabierają intensywnego aromatu i stają się niezwykle smaczne. Fasolia gigantes to jedna z bardziej popularnych greckich odmian fasoli (podobna do polskiej fasoli Jaś). Mięsista i lekko słodka, używana jest w zupach, sałatkach oraz potrawkach, czasami także używa się jej jako do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.