Gdy w sklepach pojawiają się szparagi, pewne jest, że nieodwracalnie nadeszła wiosna. Sezon na te warzywa trwa od końca kwietnia do końca czerwca. Wtedy możemy kupić je na straganach w trzech kolorach: zielone, białe i fioletowe. To ten sam gatunek, a różnica w kolorze wynika z różnych sposobów uprawy. Najpopularniejsze są szparagi białe, uprawia się je u nas w Wielkopolsce. Zielone szparagi są cieńsze niż białe, ale bardziej aromatyczne i wyraziste w smaku. Odmiana fioletowa szparagów uchodzi za wykwitną. ... czytaj dalej...
Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.