Czy kapusta kiszona zakwasza czy odkwasza organizm? Czy kapusta kiszona zakwasza czy odkwasza organizm? Wielu z nas słyszało o korzyściach zdrowotnych kapusty kiszonej. Jednak istnieje pewne zamieszanie dotyczące tego, czy kapusta kiszonka zakwasza czy odkwasza organizm. W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu tematowi i postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwości. Kapusta kiszona – źródło probiotyków Kapusta kiszona jest jednym z najpopularniejszych produktów fermentowanych na świecie. Proces fermenta... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.