Surówka z dyni i jabłka

Surówka z dyni i jabłka

Surówka z dyni i jabłka

Dynia w kuchni podkarpackiej obecna jest od dawna, choć z pewnością nie zajmuje czołowego miejsca ze względu na swoją sezonowość. Dzisiaj proponuję Wam surówkę z dyni i jabłka wg przepisu Pani Janiny Olszowy, propagatorki kuchni lasowiackiej. Surówka jest słodkawo-kwaskowata i bardzo lekka. Nie wymaga wiele pracy, więc jeśli zostanie Wam kawałek dyni, wypróbujcie koniecznie. Składniki dla 2-3 osób: 300 g surowej dyni (może być np. odmiana Hokkaido) 2 kwaśne jabłka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru 1 szczypta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, jabłka, surówka, papryka, do pracy, zupa krem, gulasz, zupa, ziemniaki, curry, kurczak, krem, krem z dyni, sałatki, sałatka, kurczak z papryką , kurczak curry, dania z kurczakiem, kurczak z cytryną, lekkie sałatki, sałatki do pracy, sałatka do pracy, dania obiadowe, sałatka z kurczakiem curry, pyszna sałatka, sałatka curry, sałatka z kurczakiem, sałatka z papryki

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.