Przepis na : śniadanie
Guacamole robiono już za czasów Azteków. Ma wiele odmian, wszystko zależy od tego co dodamy do głównego składnika: awokado. Można spożywać je rozgniecione lub nie. Spożywać je możemy z tortillą, chlebkami pita lub na kanapce. Meksykanie dodają je wręcz do wszystkiego: zup, dań głównych, przystawek. Awokado MUSI być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Składniki: 1 pomidor sparzony bez skórki 1 cytryna 2 duże awokado 1/2 cebuli Szczypta kuminu Szczypta chilli 1/1 łyżeczki kolendry Sól himalajska Przygotowanie: Pomidora i c... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...