Domowy majonez - podstawa wielu sosów

Domowy majonez -  podstawa wielu sosów

Domowy majonez - podstawa wielu sosów

Majonez to podstawa wielu sosów. Sosy są nieodzowną częścią sałatek. Przecież tradycyjna jarzynowa nie może  bez niego istnieć! Nie wspomnę o jajkach, które stanowią z nim pyszny duet 😊 W domowych warunkach bardzo prosto go zrobić i jest dużo smaczniejszy od zakupionego w sklepie. Stanowi bazę, np. do sosu remoulade czy tatarskiego.   Składniki:    -5 żółtek świeżych dobrej jakości -1 l oleju słonecznikowego -1 łyżeczka musztardy łagodnej  -szczypta soli i białego pieprzu  -15 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.