Tradycyjny dżem malinowo-jabłkowy

Tradycyjny dżem malinowo-jabłkowy

Tradycyjny dżem malinowo-jabłkowy

Czas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin. Okazało się, że powstał pyszny dżemik złammy smakiem jabłka i maliny w  pięknym kolorze.  Dżem naturalnie wysmażony bez dodatków żelujących.  Potrzebujemy: 1 kg. jabłek 1/2 kg. malin ok. 30 dag cukru Wykonanie: Maliny opłukać, jabłka obrać i pokroić na drobniejsze kawałki. Do przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.