Pyszne ciasto na babeczki wersja na słono lub na sodko. Kruche i rozpływające się w ustach. Możemy upiec wcześniej, spokojnie poleżą. Przepis na nadzienie w następnym wejściu. SKŁADNIKI 30 dag. mąki pszennej 15 dag. mąki krupczatki 25 dag. masła 2 żółtka 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka gęstej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Mąkę i proszek siekamy z masłem, dodajemy żółtka , śmietanę i zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przynajmniej 1 godz. Foremki na babeczki wylepiamy cias... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...