Szarlotka w każdym wydaniu jest ciastem, które zaspokaja podniebienia wielu smakoszy. Dzisiaj wersja z dodatkiem budyniu, bardzo delikatne i lekkie ciasto, pyszne jabłka i budyń, który wszystko łączy. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI Ciasto 2,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 masło 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem pudrem, siekamy z masłem, dodajemy jajko i szybko zagniatamy. Dzielimy na dwie części wkładamy do zamrażarki. Nadzienie 1,5 kg j... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...