Mazurek z masą kajmakową i dżemem

Mazurek z masą kajmakową i dżemem

Mazurek z masą kajmakową i dżemem

Tradycja podtrzymana - mazurki upieczone. W takim razie dziele się przepisem, gdyż jest  bardzo dobry. Spód bez cukru, ale w połączeniu z bardzo słodką masą komponuje  się  znakomicie. Ciasto  (   na dwa spody ). 50  dag. mąki krupczatki 25 dag mąki tortowej  łyżeczka proszku do pieczenia; 4 żółtka 25 dag. masła. 1 łyżka śmietany gęstej Dodatki do masy: 1/2 puszki masy kajmakowej dżem z czarnej porzeczki do dekoracji płatki migdałowe skórka  pomarańczowa , rodzynki Wykonanie. Mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.