Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez pierniczków. I na pewno nie chodzi o jedzenie, ale o klimat, zapach, wspomnienia. Chociaż trzeba przyznać, że smak pierniczków również jest niezapomniany. W tej wersji podaję przepis na pierniki, które mogą poleżeć dość długo, ponieważ wtedy miękną i są najlepsze. SKŁADNIKI 1/2 kilograma mąki tortowej 1 jajko 10 dag cukru pudru 1 łyżeczka sody szczypta soli 125 g. masła 4 łyżki miodu (np. lipowy) 1 przyprawa do piernika. WYKONANIE Miód, masło, cukier... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...