Papryka konserwowa na zimę

Papryka konserwowa na zimę

Papryka konserwowa na zimę

Czas na paprykę! Zamykamy ją w słoikach na zimę! Możemy ją dodać potem do pizzy, na kanapkę, do zapiekanek, sałatek. Składniki: na 4 słoiczki po ok 330 - 400 ml 4 papryki (2 żółte, 2 czerwone) ok 1200 ml wody 250 ml octu 10% po kilka ziaren na słoiczek: ziela angielskiego, pieprzu czarnego, gorczycy po 2 liście laurowe na słoik, 1/3 szklanki cukru, 4 łyżki soli, łyżeczka czubata papryczki słodkiej Przygotowanie: Słoiki dokładnie myjemy i osuszamy. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Do wody dodajemy sól, cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.