Pulled pork - szarpana wieprzowina
Pulled pork - szarpana wieprzowina
Przepis na : kolacja
Pulled pork, czyli wieprzowina wolno pieczona, idealna do kanapki, ale można ją też podać normalnie do obiadu. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach.Przy wyborze kawałka wieprzowiny trzeba pamiętać, żeby nie był zbyt chudy, bo to właśnie tłuszcz sprawia, że mięso jest soczyste i pełne smaku, a nie suche.  Składniki: 1 kg łopatki lub karkówki wieprzowej Solanka: (można pominąć, ale wtedy do marynaty dodać sól i marnować ok. 8 godzin) 3 łyżeczki soli peklującej (nada mięsu ape... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Dobra karma
Autor
Sylwia Wójtowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, marynaty, sosy, wieprzowina, kanapka, ogórki, kanapki, obiad, ogórki kiszone, bułki, czerwona kapusta, kapustą, karkówka, sałatka, sałatki, papryka, zupa pomidorowa, mięsa pieczone, kolacja, kapusta kiszona, lekkie sałatki, pieczona karkówka, karkówka pieczona, karkówka na obiad, karkówka w cebuli, szybka sałatka, szybkie sałatki, sos pomidorowy, szybki obiad, obiad na szybko
Inne przepisy z Dobra karma
Dodaj komentarz