Dzień dobry, Moje starsze dziecko uwielbia sos tysiąca wysp. Robiąc domowego kebaba, potrzebowałam do niego sos i znalazłam domowy przepis właśnie tutaj ( klik ). Wszystkie składniki akurat miałam w domu, więc w dosłownie pięć minut powstał sos. Powiem Wam, że jest rewelacyjny. Smakował wszystkim, idealnie pasował do kurczaka, można go też dodawać do kanapek czy sałatek. Myślę, że i Wam posmakuje :-) Polecam :-) Składniki: 50 g papryki konserwowej ćwiartka papryki czerwonej 1 ząbek czosnku 4 łyżki majonezu&n... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...