Skorzonera, wężymord, czarny korzeń (źródło: poradnikzdrowie.pl) [czytaj: skorconera] nazwa łacińska: Scorzonera hispanica L. – warzywo korzeniowe z rodziny astrowatych o jadalnym korzeniu z czarną skórką (w środku korzeń ma białą barwę). Pochodzi z tej samej rodziny co karczoch czy szparagi – w smaku podobne do szparagów, ale mniej delikatne i bardziej mączne ale bez włókien. Jest bardzo sycące. Warzywo bogate jest w sód, potas, magnez, wapń, żelazo, fosfor, chlor, karoten oraz witaminy : E, B 1 ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.