Słownik kulinarny: Minestrone

Słownik kulinarny: Minestrone

Minestrone to tradycyjna włoska zupa jarzynowa, które receptura i składniki zależą od regionu Włoch lub upodobań kucharza. Podstawą zupy są warzywa kapustne oraz korzeniowe, pomidory, mięso, ryż lub makaron. Zupę podaje się z parmezanem i świeżą bazylią lub czosnkiem. W zależności od sposobu gotowania może ona przypominać bardziej lub mniej polską zupę pomidorową.

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.