Zbliżają się Święta Wielkanocne. Czas jaj, bab, mazurków i majonezów. Ja od kiedy zrobiłam majonez domowy gotowy w 2 minuty wiem, że po pierwsze: nie będę się martwić kiedy mi zabraknie majonezu, po drugie: sklepowy ma w nim niezłą konkurencję. Szczerze? Nie wiem czy ten sklepowy będzie mi już smakował. Domowy majonez wykorzystałam do ziemniaczanej sałatki z blanszowanym zielonym groszkiem i kiełkami groszku. Zrobiłam go teraz bo musiałam wiedzieć czy będę umiała go zrobić. Udał się. 3 szt.ziemniaków e... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...