Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem

Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem

Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem

Przepis na : obiad

Plastry kalafiora wysmarowane aromatycznym masłem z anchois, czosnkiem, chili i upieczone. Z reszty warto przygotować np. zupę kalafiorową z lanymi kluseczkami . Zamiast kroić kalafiora w plastry, można podzielić go na duże różyczki. Nie ma znaczenia, kwestia gustu. Tak przyrządzony będzie idealny jako dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jestem pewna, że Was zachwyci To zaskakująco pyszne i oryginalne połączenie smaków! A, że kalafior to samo zdrowie, nie ma na co czekać. Do dzieła! Składniki: 3 plastry kalafiora (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kalafior, śniadania, ciasto, deser, ciasteczka, desery, obiad, kalafior pieczony, sałatka, sałatki, zupa, przekąski, brukselka, kapustą, ryby, sosy, przekąska, ryba, sałatka z kalafiorem , sałatka z marchewki, ryba w ciescie, smaczna sałatka, ciasto na niedziele, sałatka do obiadu, ciasto jogurtowe, jogurtowe ciasto

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.