I znowu na obiad rumiany, soczysty pieczony kurczak. Dzisiaj zaproponuję ptaszysko doprawione majerankiem i odrobiną czosnku, podane z warzywnym kuskusem. Cóż, kurczak to jedno z naszych ulubionych dań, ale staram się przyprawiać go na różne sposoby i podawać inaczej żeby nie było nudno. Czy nie jest to już oceńcie sami :) Nam znowu bardzo smakowało a danie na talerzach wyglądało kolorowo i apetycznie. Kurczaka pieczonego w kawałkach można podać też z zimną Sałatką a'la toabbouleh zamiast kuskusu ROZWIŃ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.