Pesto nie tylko z bazylii

Pesto nie tylko z bazylii

Pesto nie tylko z bazylii

Pietruszka, nazwa ta pochodzi z łaciny od słowa petra, czyli skała. Wieki temu rosła w stanie dzikim na wapiennych skałach. Obecnie można ją znaleźć dziko rosnącą w rejonie śródziemnomorskim. Nie będziemy tak daleko jechać, bo mamy ją na co dzień o każdej porze roku. Pietruszka jest stosowana nie tylko w kuchni, ale i medycynie. Oprócz składników mineralnych, ma bardzo dużo witaminy C. „Tężyzna i długowieczność”, tak powiedział wybitny znawca ziół Ojciec Klimuszko na temat pietruszki. Ale ja nie tyle o wła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.