Keczup z owoców głogu i miód

Keczup z owoców głogu i miód

Keczup z owoców głogu i miód

W ubiegłym roku z owoców głogu robiłam dżem  i nalewkę .  Robiłam również ocet, którego nie ma na blogu, ale robi się go podobnie jak ocet z jabłek czy innych owoców.  Dzisiaj mam dwie propozycje keczup i głóg z miodem. Ta druga propozycja wymaga cierpliwości.  Nie jest łatwo przetrzeć sam owoc, nie używając wody, ale  połączenie przetartego głogu z miodem to coś pysznego. Trud się opłaca. Najlepszy miód to wielokwiatowy lub taki, który nie będzie dominował w połączeniu z głogiem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.