Znakomita w smaku o pięknym kolorze, będzie się świetnie prezentować jako dodatek do ciast czy deserów. Zastąpi nam albo uzupełni skórkę z pomarańczy, którą robimy w podobny sposób. Zerknęłam do książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Wg jej przepisu skórka jest przezroczysta bez koloru. Takie robiłam w roku ubiegłym. Można zrobić w kolorze i zupełnie przezroczystą. Tegoroczne różnią się nie tylko kolorem ale i smakiem. Mus z malin pięknie barwi i nadaje pięknego koloru. Jakie owoce n... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...