Malinowa skórka z arbuza

Malinowa skórka z arbuza

Malinowa skórka z arbuza

Znakomita w smaku o  pięknym kolorze, będzie się świetnie prezentować jako dodatek do ciast czy deserów. Zastąpi nam albo uzupełni skórkę z pomarańczy, którą robimy w podobny sposób. Zerknęłam do książki  Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Wg jej przepisu  skórka jest przezroczysta  bez koloru. Takie robiłam w roku ubiegłym. Można zrobić w kolorze i zupełnie przezroczystą.  Tegoroczne różnią się nie tylko kolorem ale i smakiem. Mus z malin pięknie barwi i nadaje pięknego koloru. Jakie owoce n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.