Pesto sardo z orzechami włoskimi i makaronem

Pesto sardo z orzechami włoskimi i makaronem

Pesto sardo z orzechami włoskimi i makaronem

Pesto sardo z orzechami włoskimi, smak Sardynii w mojej kuchni Historia i pochodzenie Pesto sardo to duma Sardynii, wyspy, gdzie kuchnia jest prosta, ale pełna charakteru. Choć pesto najczęściej kojarzy się z Ligurią, to właśnie w sardyńskich miasteczkach od wieków powstaje jego mniej znana odmiana, w której dominują lokalne składniki. Kluczowy jest pecorino sardo, ser owczy o wyrazistym, lekko pikantnym smaku, wytwarzany z mleka pasących się na dzikich łąkach owiec. W wersji, którą przygotowuję, migdały zastępuję or... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.