Tagliatelle z gorgonzolą, gruszkami i orzechami włoskimi

Tagliatelle z gorgonzolą, gruszkami i orzechami włoskimi

Tagliatelle z gorgonzolą, gruszkami i orzechami włoskimi

Share Pinterest Print Tagliatelle z gorgonzolą, gruszkami i orzechami włoskimi to przepyszne włoskie danie. Połączenie smaków jest doskonałe! Bardzo proste do zrobienia i zadowoli niejedno podniebienie Składniki: 300 g makaronu tagliatelle 300 g śmietany kremówki 30 % 2 gruszki 200 g gorgonzoli 1 malutka cebula garść orzechów włoskich 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Orzechy uprażyć na suchej patelni i drobno posiekać. Makaron ugotować al dente i odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić drobno... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.