Piątek: Risotto z bobem i krewetkami

Piątek: Risotto z bobem i krewetkami

Piątek: Risotto z bobem i krewetkami

Lekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 3-4 Risotto z bobem zamiast groszku Risi e bisi, czyli risotto z zielonym groszkiem jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, ryż, risotto, tarta, makarony, pizza , fasolka, ciasto na pizze, pizza przepis, spaghetti, makaron, zupa, sałatki, sałatka, sałatka z bobem, dania z makaronem, salatka z makaronem, sałatka z ryżem, ryż z warzywami, lekkie sałatki, sałatka z pomidorem, zupa warzywna, salatki warzywne, sałatka warzywna, szybka zupa, szybkie sałatki, szybka sałatka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.