Piątek: Risotto z bobem i krewetkami

Piątek: Risotto z bobem i krewetkami

Piątek: Risotto z bobem i krewetkami

Lekko przekręcony przepis na klasyczne risotto. Zamiast groszku w ryżu znalazł się bób. I świetnie dał radę. Pomogły krewetki, które nadały całemu daniu wspaniałego, morskiego aromatu. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 3-4 Risotto z bobem zamiast groszku Risi e bisi, czyli risotto z zielonym groszkiem jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań – jak większość potraw z włoskiej kuchni, bardzo prostym do zrobienia. Włochów doskonale znamy z makaronów i pizzy. Za to mało kto wie, że ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, ryż, risotto, tarta, sałatki, sałatka, zupa, makaron, spaghetti, pizza przepis, ciasto na pizze, fasolka, pizza , makarony, sałatka z bobem, dania z makaronem, salatka z makaronem, ryż z warzywami, sałatka z ryżem, lekkie sałatki, sałatka z pomidorem, zupa warzywna, sałatka warzywna, salatki warzywne, szybka zupa, szybka sałatka, szybkie sałatki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.