Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne

Danie w stylu naszej ryby po grecku, która z Grecją nie ma nic wspólnego. Chilli con carne z Meksykiem też niewiele wiąże, ale ma w sobie sporo latynoskiego aromatu, charakteru i ognia. I jest po prostu pyszne. Czas: 40 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 4 Chilli con carne – danie pozornie meksykańskie Obrzydliwe jedzenie, przedstawiane jako meksykańskie, sprzedawane od Teksasu po Nowy Jork – to notatka z 1952 r. w Diccionario de Mejicanismos o… chilli con carne. Jak można! Is... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, fasolka, tortilla, ryby, seler naciowy, ryba, ryba po grecku

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.