Szparagi marynowane na zimę

Szparagi marynowane na zimę

Szparagi marynowane na zimę

Szparagi marynowane na zimę. Szparagi w zalewie z białego wina zamiast octu zrobiłam w kwietniu na samym początku sezonu szparagowego, gdyż udało mi się kupić zielone szparagi po bardzo okazyjnej cenie. Szparagi jadamy z Piotrem w różnej postaci, najlepiej nam smakują zielone. Przeważnie szparagowe zbiory kończą się z końcem maja i początkiem czerwca. Sezon szparagowy jest bardzo krótki, dlatego postanowiłam je zamknąć w słoikach, aby cieszyć się ich smakiem w jesienne i zimowe dni. Jak wykorzystujemy taki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.