Rozmaryn – dlaczego warto go mieć w kuchni i co można z nim zrobić ?

Rozmaryn – dlaczego warto go mieć w kuchni i co można z nim zrobić ?

Rozmaryn – dlaczego warto go mieć w kuchni i co można z nim zrobić ?

Tweetnij   Rozmaryn to wspaniały dodatek do dań. W kuchni pachnie Prowansją. Ale także to bardzo ciekawy składnik diety przeciwnowotworowej. Bo rozmaryn : spowalnia rozwój komórek rakowych, zawarty w nim terpen utrudnia komórkom rakowym przerzucenie się na sąsiednie organy. Według National Cancer Institute wspomaga skuteczność chemioterapii, osłabiając jednocześnie komórki nowotworowe. No a w grillu czy na patelni pachnie Prowansją, ale niestety jego dobroczynne własnści idą z dymem. Herbatka rozm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MODA NA BIO

Autor

BEATA REDZIMSKABEATA REDZIMSKA

4 krotna mama 4 kreatywnych pociech, ktore od rana do nocy tworzą kreatywny nieład. A mama zamiast sprzątac - gotuje i bloguje. Z tych dwoch pasji powstała MODA NA BIO blog kulinarny.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grill, sosy, ciekawe przepisy, diety, mięso, dieta, mięsa pieczone, sałatka, sałatki, salatki do grilla, sałatka na grilla, lekkie sałatki, warzywa na patelnie, smaczna sałatka

Inne przepisy z MODA NA BIO

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.