4 średnie jabłka (ligol), 1,5 l wody, 200 ml octu jabłkowego, 3 goździki, 1 listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 4 ziarna pieprzu czarnego, 1 nieduży ziemniak sałatkowy, 4 płaty śledzia z oleju, 1/2 cebuli, ogórki z curry , musztarda francuska, 1 – 2 łyżki oliwy, Jabłka obrać, ściąć wierzch, delikatnie, dokładnie wydrążyć. ( po obraniu i wydrążeniu jabłka wkładać do wody zakwaszonej sokiem z cytryny lub octem jabłkowym, aby nie ściemniały). Zagotować wodę z octem i przyprawami, włożyć jabłka i gotować około 3... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...