Przepis na : śniadanie
Bardzo prosty, kolorowy sos do jajek. Pasuje zarówno na śniadanie, kolację jak i na imprezowy stół. Można go podać również do wędlin i pieczonych mies podawanych na zimno. Składniki: -mała puszka groszku -pół słoiczka selera w zalewie - pół marynowanej papryki czerwonej -cebula czerwona -2 łyżki majonezu -2 łyżki gęstej śmietany -łyżeczka musztardy łagodnej -pół łyżeczki (1 ml) cukru -szczypta soli -rukola -cebula dymka ze szczypiorem -4 jajka ugotowane na twardo Cebulę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...