Smażony ryż z jajkiem po chińsku Przepis na smażony ryż z jajkiem jak z prawdziwych azjatyckich restauracji bardzo smaczny, wyjątkowo aromatyczny i kolorowy do tego prosty w wykonaniu, całkowity czas przyrządzenia tego dania nie powinien zająć dłużej niż pięć minut przy założeniu że mamy wcześniej ugotowany ryż, dodatkowo możemy eksperymentować z różnymi dodatkami i tajskimi sosami. Smażony ryż po chińsku Składniki na 4 porcje: Ryż 250g 4 jajka 4szt. zielonej cebulki 4 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki sosu s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...