Maj przeleciał mi przez palce razem z rabarbarem. Nie zdążyłam wypełnić się majowym bogactwem smaków ale za to udało mi się doprowadzić do zdrowia moją tarczycę! Dlatego dziś, póki jeszcze wszystko, co soczyste i czerwcowe jest w zasięgu ręki, zapraszam na aromatyczną tartę ze szparagami! W podstawie kruche, maślane ciasto. W środku smukłe, zielone piękności zanurzone w kremowym nadzieniu z 3 serami, które pysznie komponują się ze szparagami. Jest mleczna, ciagnąca się mozzarella, wyrazisty ser z niebieską pl... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)