Zakuska odeska  – pasta z sera i jajek

Zakuska odeska  – pasta z sera i jajek

Przepis na : śniadanie

Zakuska odeska – pasta z sera i jajek i czosnku inspirowana przepisem z książki Sielskie smaki Olii Hercules. Prosta przekąska i smakowity dodatek do pieczywa Co to jest zakuska odeska? Zakuska odeska to pyszna, prosta pasta, która zyskała popularność w kuchni wschodnioeuropejskiej. Główne składniki to tarty ser, jajka, czosnek i majonez, które razem tworzą kremową, aromatyczną masę. To klasyczna przekąska, która świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa, chrupiących grzanek, a także jako dip do warzyw. In...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.